Hieronder vind je ons lesrooster*. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde professionals.

 

Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Turtles (6 - 9 jaar) 18:00 - 19:00   18:00 - 19:00   18:00 - 19:00                       
Thai Box (10 - 13 jaar) 19:00 - 20:00   19:00 - 20:00   19:00 - 20:00    
Ladies Only (13+)             20:00 - 21:00
Muay Thai (14+) 20:00 - 21:30   20:00 - 21:30   20:00 - 21:30  

 


Turtles

Hierbij ligt de nadruk vooral op het spelenderwijs bezig zijn. Kinderen worden in spelvorm vertrouwd gemaakt met de technieken van Muay Thai en Thai Box en het leren omgaan met respect voor elkaar. Tijdens alle kinderlessen wordt er aandacht besteed aan pesten en de gevolgen hiervan.

 

Daarnaast hebben wij diverse leerlingen met verschillende beperkingen, zoals ADHD en autisme, waarbij blijkt dat het beoefenen van Muay Thai een goede stimulans is voor het zelfvertrouwen, discipline en structuur. Uiteraard krijgen kinderen met beperkingen extra aandacht, indien nodig. Tijdens de kinderlessen worden ouders verzocht in de kantine te wachten om afleiding van de kinderen te reduceren. U kunt uiteraard koffie of thee bestellen aan onze bar.

Thai Box

In deze lessen worden de basistechnieken op een verantwoordelijke wijze aangeleerd, waardoor leerlingen zelfvertrouwen opbouwen en zich kunnen weren. Met verloop van tijd mogen deze jeugdige deelnemers meedoen aan wedstrijden en demonstraties als zij dat zelf willen en de leraar hun bekwaam genoeg vindt voor een beginnerswedstrijd. 

Ladies Only

Deze groep is speciaal opgericht voor de tienerdames vanaf 13 jaar. Juist in de pubertijd ondergaan meiden een grote verandering met betrekking tot hun hormonen en hun lichaam. Deze verandering zorgen vaak voor onzekerheid, waardoor meiden in hun schulp kruipen. Door het beoefenen van kickboksen wordt het zelfvertrouwen vergroot en worden de meiden weerbaarder. Daarnaast wordt de conditie op peil gehouden en voelen de meiden zich energieker en fitter. 

 

Op zondagen wordt een uitzondering gemaakt en bieden wij de dames de kans om zonder aanwezigheid van de heren te trainen. Het is dan voor de heren niet toegestaan om de gym te betreden.

 

Muay Thai

De Muay Thai training voor de heren en dames is een intensieve les voor zowel beginners als gevorderden. Het is een combinatie van het trainen van alle spiergroepen en het originele Muay Thai. De nadruk wordt hierbij gelegd op de verschillende technieken, de juiste coördinatie en snelheid, om de leerlingen tot een hoog niveau te brengen. Ze worden daarbij uitgedaagd om tot het uiterste te gaan en hun grenzen te verleggen. De gevorderde heren en dames zullen na de reguliere les nog verder getraind worden in de wedstrijdgroep.


Kickboksschool Balans Gym

Wandelboslaan 1

5042 PA Tilburg

Tel.: +31 6 14819998

Email: info@balansgym.nl